Collega in beeld

Collega Amanda in beeld

Even voorstellen

“Hey! Mijn naam is Amanda van Lanen en ik woon met mijn man en twee kinderen in het gezellige Uden. Sinds mijn middelbare school heb ik al een passie voor het creatieve vak. Het kwam dus niet als een verrassing dat ik na de mavo naar het Grafisch Lyceum in Eindhoven ging. Daar volgde ik de opleiding voor Grafisch Intermediair. In 2012 kwam ik bij Weemen terecht als communicatiemedewerker. In deze functie verleende ik ondersteuning aan de allround communicatieadviseur. Inmiddels ben ik zelf allround communicatieadviseur voor de Weemen Groep en fungeer ik als sparringpartner en verbinder voor relaties en collega’s.”

Collega Amanda in beeld

Indruk maken

“Ik heb een enorme liefde voor marketingcommunicatie. Het vak is altijd in beweging. Sterker nog, de ontwikkelingen gaan razendsnel. Denk bijvoorbeeld aan de verschuiving van offline naar online communicatie. Ik geloof sterk in de combinatie van beide communicatievormen.  Een andere grote ontwikkeling is het belang van een unieke merkbeleving. De concurrentie wordt steeds groter, waardoor bedrijven meer hun best moeten doen om op te vallen. Mijn doel is dat een merk niet alleen opvalt, maar dat ook het gewenste resultaat wordt behaald. We kunnen immers iets moois maken, maar het moet ook effectief zijn. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl, een mailing of het bepalen van een nieuwe communicatiestrategie.”

Collega Amanda in beeld
Collega Amanda in beeld

Samenwerken

“Weemen heeft een breed klantenpakket. Vaak gaat het om relaties die te klein zijn om zelf een marketingcommunicatiespecialist in huis te nemen, maar wel behoefte hebben aan deze expertise. Maar we hebben ook grotere organisaties die weliswaar een communicatieafdeling hebben, maar door drukte niet aan bepaalde zaken toekomen. Zo heb ik bijvoorbeeld BMN Bouwmaterialen een jaar structureel ondersteund. En werk ik nauw samen met de medewerker PR & Communicatie van het Merletcollege. Zij heeft zelf genoeg knowhow, maar ze vindt het prettig om samen zaken op te pakken. Een andere fijne samenwerking is met Charlene Haga van Global Curl. Voor haar nieuwe concept en productlijn hebben wij de complete branding verzorgd. Samenwerken, of het nu met relaties is of met collega’s, daar word ik gelukkig van.”

Collega Amanda in beeld

Family values

“Ik zit hier op mijn plek; ben bij Weemen in mijn element. Ik hoor vaak van mensen: ‘Zo, jij bent wel heel blij met je werk’. Ik ben van nature al een enthousiast en positief persoon, maar dat wordt zeker versterkt door mijn baan. Weemen is een familiebedrijf en ik voel mij na 12 jaar als een lid van de familie. Ik word hier echt gewaardeerd. Zo werd ik vier jaar geleden gevraagd voor het kernteam. Actief mogen meedenken over de nieuw te bepalen strategie van Weemen tot 2030 is wel de kroon op mijn werk.”

Loyaliteit

“Er wordt hard gewerkt, maar een goede balans tussen werk en privé is minstens zo belangrijk. Dat merkte ik bijvoorbeeld toen twee jaar geleden mijn man plotseling ziek werd en toen ik recent mijn beide ouders kort na elkaar verloor. Ik kreeg van Weemen alle ruimte voor mantelzorg, het verwerken van het verlies en het regelen van allerlei zaken. Hierdoor kon ik mijn werk combineren met mijn thuissituatie. Het geeft aan dat Weemen loyaal is. Niet alleen richting haar relaties, maar ook naar haar medewerkers.”

Bakkie koffie

“Bedrijven en organisaties inspireren hoe ze met hun merk indruk kunnen maken; daar krijg ik energie van. En dat kan gewoon door een bakkie koffie te doen. Laagdrempelig en vrijblijvend, maar ook creatief, effectief, praktisch en onderscheidend. Samen nieuwe wegen ontdekken, juíst door af en toe van de gebaande paden af te wijken.”

Daag ons uit!

Collega Amanda in beeld
Tips en leuke acties in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief